Att vara totalt ointressant

april 11, 2012

Jag skrev för något inlägg sedan om det faktum att det faktiskt nu dykt upp en tjej som fångat mitt intresse lite extra (utöver de två som det annars varit under de senaste 5-6 åren). Vi jobbar på samma ställe, men det är inte alltid helt enkelt att träffa alla på jobbet, hon är inget undantag, och det känns som det bara går sämre och sämre när jag väl gör det. I början gick det ganska bra att i alla fall utbyta diverse artighetsfraser och kanske få dem lite längre än bara korta artighetssvar.

På mitt jobb går det att se någorlunda när folk har luncher och eventuellt när folk har fika, så många håller lite koll på det där för att t.ex. kunna planera det gemensamt om det passar väl in med någon man vill fika/luncha med. I dag såg jag att jag på eftermiddagen kunde ta fika när tjejen ovan troligtvis också skulle ha eftermiddagsfika. Jag gick dit lite tidigare, mest bara för jag inte vill missa en sekund av henne, jag hade inte ens sett henne på ganska många dagar. Mycket riktigt tog hon sitt fika då.

Vi var ungefär 4-5 personer i fikarummet och under de 20 minuter vi spenderade samtidigt (alltså jag och hon), och under den tiden sade jag nog kanske 3-4 ord i stil med ”ja”, ”mm”… och inte som ett direkt svar till henne, utan mer som ett medhåll till de diskussioner övriga i fikarummet hade (inklusive hon).
Ibland tycker jag inte det är så konstigt att jag aldrig träffar någon och aldrig har gjort det. Vem skulle bli intresserad av mig? Vad gör mig intressant? Ingenting? När jag lyssnar på diskussioner om egentligen ingenting i tjugo minuter förstår jag hur socialt missanpassad jag egentligen är. Samtidigt förstår jag inte varför det kan gå så bra ibland, varför vissa faktiskt kan verka tycka om mig? Varför faktiskt ganska många verkar uppskatta mig, bara kanske aldrig sådär mycket så att det handlar om vänskap/kärlek…

Ibland förstår jag inte heller varför jag inte kan prata med en tjej som verkar vara så fin. Varför alla ord måste vara så perfekta, varför jag måste anstränga mig så otroligt hårt ens för att komma på en dålig fråga att ställa. Varför det kan gå halvhjälpligt om det bara är jag och hon, men om en enda annan person dyker upp så kan jag inte säga ett ord… till någon av dem.

Det är fint att gå omkring och tycka om någon, men det leder alltid till någon sorts självförakt och hat över någon sorts vetskap om att det aldrig kommer att hända, över att återigen i sonom tid få se en människa man tycker om så mycket finna någon annan.

Många gånger känns det bara så hopplöst… som att det verkligen inte finns någon chans för mig att få tjejer som de tre senaste jag fallit för, inte i det här universumet.

Annons

4 svar till “Att vara totalt ointressant”

 1. Lissie said

  Usch, jag avskyr den där känslan när man känner sig helt ointressant… Men egentligen, ingen människa är ju ointressant för alla. Jag tycker till exempel att din blogg är bra, välskriven, läsvärd… det innebär väl att du är intressant? Man måste bara försöka hitta någon slags nyckel till hur man omvandlar det till sociala situationer. Säg till dig själv att du ÄR intressant ett par gånger om dagen. Låtsas att du är den där intressanta människan. Vad säger andra, vad gör dem intressanta? Ibland kan det vara okej att ta på sig en mask för att bryta den onda cirkeln…

  • Virulence said

   Tack för din fina kommentar. Jag uppskattar de vänliga orden.. även om jag just i dag har lite svårare att ta till mig dem efter liknande bakslag. Men jag uppskattar dem likväl.

   Problemet med såna där saker, när jag ska intala mig något är att jag måste tro på det… det är i flera olika sammanhang jag har hört det där att man ska intala sig något så blir det sant… men om jag inte själv tror på det så kan jag inte ta det på allvar. Det blir bara tomma ord utan substans.

   Äh, jag är lite deppig i dag, det speglar väl av sig i kommentarerna, ber om ursäkt för det.

 2. Lilo said

  Det kanske är skillnad på hur man är i det skrivna orden eller i ”verkligheten”. Men jag tycker att du är en intressant person.

  • Virulence said

   Tack för din fina kommentar, den värmer.

   Det är kanske egentligen inte skillnad på den man är, men kanske på vad som visas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: