Att läsa den här bloggen kan vara häslofarligt. Det skulle åtminstone inte förvåna mig.

november 2, 2007

Somliga påstår att det är en hemsk värld vi lever i, somliga påstår att människor i grund och botten är onda.

Jag tycker personligen att det är en vacker värld vi lever i, den har sina skönhetsfel, precis som allting annat, men i det stora hela är det en vacker värld vi lever i. Jag tycker också att människor generellt sett är goda, det finns nötter men de är i minoritet, visserligen krävs det bara en idiot för att förstöra för väldigt många, men jag tycker generellt sett att människor är goda, både kvinnor och män.

Det är en vacker värld, problemet är bara att jag passar inte in. Det är inte hela världen det är fel på, det är inte alla andra människor det är fel på, det är mig det är fel på, det är jag som är problemet, jag som är misslyckad. Jag ser mängder av underbara människor, jag passar inte in, jag är en pest, en smitta, eller inte ens det, för jag inser inte ens själv att jag är en pest. Jag ger mig in, försöker ta kontakt med de underbara människorna, och vad händer? Jo de kommer i kontakt med en farsot. En farsot som snabbt sprider sig och tar död på vilken relation som helst.. kärleksrelation? Den är död innan den ens är påtänkt. Vänskapsrelation? Den dör sakta men säkert, sakta handlar om en väldigt kort tid, men för att vara en sjukdom så tar den ändå en liten stund på sig. Jag har trott att det eventuellt funnits folk som varit immuna mot den här farsoten, självklart inte när det gäller kärleken, det vore befängt att ens tro det, nästan så jag hånskattar åt mig själv för att jag ens behöver förtydliga det, kärlek? För mig? Haha, löjeväckande. Nej vad jag menar är att jag trott att det funnits vissa vänskaper som varit immuna mot den pest jag är, kanske är det också så, men jag har lärt mig att det är absolut inte något jag kan ta för givet.

Chansen är nog ganska stor att det inte handlar om en immunitet utan om en väldigt hög resistens. Det tar bara lite tid, men oroa dig inte, du kommer bli kvitt den där snälla, ärliga, trevliga killen, usch, hemska ord, men som sagt, oroa dig inte, det var inte ditt fel att du blev sjuk, man väljer inte att få en sjukdom. Men sjukdomen kommer att döda den här relationen, och på sitt sätt kan man säga att den då botar dig med.

Kanske är det så att pesten inte dödar det där.. kanske är det så att pesten räddar alla andra, men sakta men säkert dödar mig. Kanske kommer pesten att döda mig med mina egna händer till slut, det förefaller inte omöjligt.

Annons

13 svar till “Att läsa den här bloggen kan vara häslofarligt. Det skulle åtminstone inte förvåna mig.”

 1. Jenny said

  Snälla du, kontakta mig!! JAg har ngr saker jag skulle vilja snacka med dej om!
  Kram Jenny

 2. Anna said

  Jag har just läst mina egna tankar. läste igenom alla dina bloggar och kände igen mig så mycket att jag blev rädd. samma tankar, samma rädslor, vi är på samma period i livet. ville bara att du skulle veta att du påverkade mig. på både gott och ont.
  hoppas vi hörs ngn gång..

 3. Kristina said

  Känner igen mig i det med att inte passa in i den här världen! Jag tänker på dig, du är inte ensam!

  kram / Kristina

 4. Virulence said

  Anna: Jag hoppas det goda övervägde på något sätt.

  Kristina: Jag är tveksam.. för jag verkar passa in ganska dåligt i det mesta… passar sällan ens in i andra som jag tror liknar mig..

  Kram!

 5. mattias said

  Läste en del av dina inlägg. Tänkte försöka ge dig lite konstruktiv respons. Känner igen mig, och vad som funkade för mig var att byta synsätt, perspektiv, på tillvaron. Se det som är bra i tillvaron. Och att inse att allt inte var om mig och det, oftast, handlade om och helt enkelt försöka ha roligt. Ta dig samman. Lättare sagt än gjort. Ang. tjejer; du verkar göra nybörjarmisstagen nr 1 hela tiden – vara klängig, fastna på en tjej som inte gillar en etc. – vi har alla gjort dem. Läs ”the game” (neil strauss) eller något, sjuk bok men den har sina poänger. Gå in och regga dig på puacademy.com och diskutera med folk som varit/är i liknande situationer mm. Tjejer gillar snälla badguys. så du skall inte ändra på dig. Verkligen inte. Tja.. lite ”konstruktiv kritik” i all välmening! 😉

 6. Virulence said

  mattias: Tack för din kommentar, alla sorters kommentarer är välkomna, inklusive kritiska sådana (helst då konstruktivt förstås).

  Klängig kan jag erkänna att jag varit en gång, en enda. Det slutade med början på det illamående jag lever i idag, sedan dess sluter jag mig istället, minsta lilla tecken på ett ointresse från någon så försöker jag inte ens att andas åt deras håll.. och med lågt självförtroende så är det lätt att finna tecken på ointresse..

  The game… men jag har inget intresse av att vara ute och ragga, gå på krogen och leta någon etc.. jag vill finna kärleken, det där raggandet.. spelet.. det är verkligen inte jag..

 7. Greenmile said

  Fina ord, sanna ord. Det finns en väg att gå där di inser vad som hänt vad som står på. Jag har vandrat den stigen ett tag och mår bättre. Det finns en mening men just nu fäktar du för livet vid fronten när du egentligen borde dra dig tillbaka och slicka dina sår. Maila gärna. Greenmile finns här.

 8. Virulence said

  Greenmile: Men finns den vägen för alla?

  Och ge mig inget svar baserat på ”hopp”, ge mig ett ärligt svar. Jag är en tvivlare, och jag tror säkert att den där vägen är till för många.. men även om den är till för säg 99,9% så är det ju inte alla…

 9. Drömmaren said

  Ar det nagon mer an jag som skams over mina tankar och kanslor? Jag har flackat runt sen jag slutade gymnasiet och kanner mig bara mer och mer lost. Ar sa trott pa att vara allas samtalsamen och analysobjekt.

  Vill komma familjen narmare, men jag ar trott pa att alltid vara den som har det struligt. Har nagon nat tips?

 10. Drömmaren said

  oj, forlat…jag menade naturligtvist sina tankar och kanslor.

 11. Virulence said

  Drömmaren: Osäker på om jag känner igen mig eller inte, för jag är osäker på vad du menar mer specifikt..

 12. M said

  är du död än?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: