Legacy

maj 27, 2015

En tid efter att hon lämnat mig, kanske ett par månader, så hörde jag en låt som jag inte vet om jag hört tidigare, en rätt gammal låt men om jag hört den förut så hade jag i alla fall inte lagt den på minnet. Jag lyssnade på den ganska mycket de månader som följde och tänkte på henne, tänkte på oss, tänkte på ord i den texten som väl egentligen inte var så möjliga… eller?

Jag lyssnade på den precis efter att inte ha lyssnat på den på länge, jag tycker det är en bra låt men jag har inte kunnat lyssna på den. Varje gång jag kommit att tänka på den så har jag samtidigt känt jobbiga känslor kring den. Nu när jag lyssnade och fällde några tårar så kan jag börja fundera… vad spelade orden i den egentligen för roll? Jag delade aldrig med mig av den till henne, och jag har aldrig pratat om de här känslorna med någon annan, än mindre då vad jag lyssnade på för låt efter allt.

Jag tror att jag har skrivit om det någon gång tidigare, i alla fall om snarlika saker, men jag kan tänka på det ibland. Vem vet sådana där små saker om mig? Sådana där betydelsefullt betydelselösa saker. Vad jag lyssnar på för musik beroende på vad jag gör eller hur jag mår, vilka filmer jag återkommer till och varför, vad jag har för vanor eller ovanor, vad jag grubblar på för småsaker.

Om jag dog i morgon så finns det nog inte någon som skulle kunna redogöra för vem jag verkligen var. Det finns säkert en del bilder av mig från t.ex. kollegor eller familjen… men det känns som det finns så många små saker om hur jag tänker, känner eller hur jag är som ingen vet.

Som den där låten, vad den betydde för mig, vad jag tänkte och kände… och när jag sedan långt efter fick veta hur allt gått hur även det där som kändes som något ganska osannolikt i låten ändå blev sant…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: