Trött, och tydligen nytt år

december 31, 2014

Mitt sömnschema och min dygnsrytm har jag helt lyckats rubba på ganska kort tid under den ledighet jag just nu befinner mig i. Till en början sov jag bara väldigt mycket och länge, som om kroppen och sinnet aldrig kunde bli utvilat. Men vad det lett till är att jag varit uppe längre och längre och även vaknat senare och senare. I dag tvingade jag mig själv upp något tidigare (men fortfarande betydligt senare än jag skulle vilja att jag orkade kliva upp) och tänkte för mig själv att ”I kväll så ska jag lägga mig i hyfsad tid”… sedan kom jag på att i dag är det nyårsafton… Det påminde mig om för något år sedan när jag någon gång mellan elva och tolv på kvällen hörde raketer utifrån och insåg att det var nyårsafton.

Nu spelar det ju egentligen inte så stor roll, även om jag går och lägger mig någon gång efter tolvslaget så är det betydligt tidigare än tidigare dagar och eftersom jag firar dagen själv i min lägenhet så behöver jag ju bara förhålla mig till mig själv.

 

Jag vet inte vad det är, om det är dygnsrytmen och det faktum att jag klev upp tidigare än kroppen och huvudet ville eller om det är den mentala tröttheten som följt mig det senaste dryga 1,5 året (eller både och) men i dag känner jag mig konstigt trött. Jag känner mig som konstant nyvaken när man sovit alldeles för lite, säg 1-2 timmar, men kombinerat med min orkeslöshet. Jag skulle vilja påstå att jag känner mig… borta, jag känner mig inte alls närvarande, som om jag inte alls vet vad som händer…

Jag har hunnit vara och handla i dag och det var en upplevelse med den mentala tröttheten. förut har jag haft full koll på allt och varit en rutinmänniska så handling har varit snabbt avklarat. I dag glömde jag att skanna varor, jag stod och funderade vilka varor jag skulle ha och när jag väl bestämt mig så gick jag därifrån utan att ta dem, jag glömde bort vad som stod på min lista, glömde bort vad jag egentligen redan tagit från listan och jag kunde för mitt liv inte få ihop vad sakerna jag handlat skulle räcka till. Jag får bara hoppas att jag tänkte på allt när jag gjorde listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: