Jag vill att du ska vara lycklig

maj 30, 2014

Det har gått ett år och några månader sedan den där dagen i mars. Det händer lite då och då nu att jag börjar inse att hon faktiskt inte kommer vilja vara tillsammans med mig någonsin. Jag har levt på ett hopp, och gör det till väldigt stora delar fortfarande, om att hon ska ångra sig, om att allt ska bli som förut. Men jag börjar inse sakta men säkert att det är kört.

Det gör mig lite ledsen att hennes känslor för mig var så förgängliga. Men jag antar att det är så vanliga människor fungerar. Man älskar, sedan känner man något annat och helt plötsligt gäller inte de där känslorna längre. Kanske har man kvar minnen, men känslorna är inte desamma.

Ibland önskar jag att jag fungerade så, ibland inte. Mina kärlekskänslor verkar aldrig dö ut, för någon. Det är jobbigt, för det gör det svårt att gå vidare, samtidigt är ju kärlek egentligen något fint, jag tycker om vissa personer så oerhört mycket… det är svårt att känna att det skulle vara något negativt. Samtidigt vill jag inte släppa taget, är så dålig på det. Ibland kan det vara svårt att veta vad som börjar vart.

Jag lyssnade ganska mycket på en låt månaderna efter att jag inte dög längre. Jag lyssnade precis på den igen och det var då jag fylldes av den där känslan att… hon har nog gjort sådär som vanliga människor brukar göra. Gått vidare. Chansen är noll.

Kanske tycker hon om mig, kanske har hon fortfarande någon sorts känslor för mig (i bästa fall?). Men den där oerhörda kärleken, den där drömmen om en framtid tillsammans? Den har nog dött ut från hennes sida för rätt länge sedan.

I de ögonblicken, när jag inser att hon inte vill ha en framtid med mig, när hon vill ha något annat i sitt liv. Som nu när tårarna rinner längs med kinderna. Då hoppas jag bara att hon finner någon annan som gör henne lycklig, jag var beredd att ge henne allt, allt det hon redan hade, men också allt det hon uttryckte att hon saknade när vi lärde känna varandra. Men jag är inte rätt person att ge henne det, jag är aldrig rätt person att ge någon det. Så då hoppas jag bara att hon får allt det där hon drömde om.

När vi träffades mådde hon inte så bra, men tillsammans med mig gav hon uttryck av att hon blev lycklig, hon förklarade att det var min förtjänst. När jag tänker tillbaka på de stunderna, på ögonblicken där hon förklarade hur lycklig hon var, när hon pratade om känslor så starka, då ser jag en så vacker människa framför mig, en människa som förtjänar allt det där, som förtjänar att få uppleva den lyckan.

Hon sa att hon var lycklig tack vare mig, jag ville att det skulle vara så för evigt och efter alla ord så började jag till och med att tro att det skulle vara för evigt. Men när inte jag är bra nog för att göra henne lycklig resten av hennes liv, då hoppas jag att hon finner samma lycka med någon bättre.

Jag älskar dig. Men jag vet min plats på jorden, egentligen gör jag ju det, skulle en tjej verkligen vilja leva med mig? Självklart inte. När jag inser att det faktiskt inte kommer bli vi två så börjar jag också acceptera min roll på den här planeten, jag börjar acceptera ensamheten och hur naiv jag faktiskt var som ens trodde att någon skulle vilja leva med mig. Nu när tårarna torkat så fnissar jag till lite när jag skriver den meningen. För det är lite komiskt, att tänka tillbaka på hur naiv, hur blind man kan vara.

När allt det här faller på plats så kan jag bara önska dig all lycka i världen. Jag hoppas att du i alla fall har någont fint minne av mig, av någon sorts egoistisk anledning skulle det kännas fint om du kom ihåg någonting av vår tid med lite glädje. I just den här stunden, i just de här ögonblicken så kan jag faktiskt det själv. Jag kan minnas stunderna tillsammans, minnas hur det kändes att få känna sig älskad och hur det var att få vara nära någon. Både rent fysiskt och mentalt.

Jag kan känna mig tacksam över att jag åtminstone fick chansen, fick prova på, hur det var att få vara tillsammans med en så underbar tjej.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: