Myntet

april 22, 2014

Man skulle ju kunna vända på det också, se det positiva för andra. Om jag faller för en tjej så kommer hon inom relativt kort tid träffa sin drömpartner. Det är ganska fantastiskt när jag tänker efter på det, om jag tänker efter lite längre bakåt i tiden. De tjejer jag haft känslor för. Hur den kille de träffat efter att jag fått känslor för dem varit just den kille de sedan bildat sig en framtid med. Barn, ihopflyttande, förlovningar… det finns ett och ett halvt undantag. Undantaget är inte att det inte höll för dem, utan undantaget är att jag tappade kontakten med dem vilket innebär att jag i dag inte vet lika säkert hur deras liv ser ut (även om det kändes väldigt säkert då).

Så på sitt sätt kan man ju se min olyckliga kärlek som en garanti för någon annans lyckliga kärlek.

 

Nåväl. I min vardagliga kamp för att inte drömma om henne så vet jag inte om det hjälper att vissa förändringar på jobbet gjort att jag hamnat betydligt närmare två av de tjejer jag faktiskt haft känslor för under den vuxna delen av mitt liv.
Att få höra om framsteg de gjort, få höra dem prata i ”vi-termer”… bara att se dem.

Det är såklart dubbelt. Ungefär som att ha kontakt med henne. Jag vill ingenting annat, av den enkla anledningen att jag drömmer och hoppas på mer. Jag vill ha kontakt med henne för den där 0,00000000043% chansen att hon någonsin skulle vilja ha mig.
Man gör något som riskerar att kännas jobbigt, som riskerar att ge en vissa ångestkänslor för de där korta fina stunderna, och för den där mikroskopiskt lilla chansen av att det faktiskt skulle bli annorlunda.

 

Men min mentala trötthet gör att min saknad, min närhetstörst och min kärlekstörst  är kopiöst stor hela tiden. Den är i och för sig det jämt men nu när jag knappt har energi att sysselsätta sinnet med något ens för korta stunder så kapitulerar jag bara. Ge mig bara närhet. Hela tiden.

Annons

2 svar till “Myntet”

 1. Lissie said

  Jo, jag känner ju igen mig här också. Att man är så självdestruktiv, att man inte bara kan släppa och sluta utsätta sig för tankar och scenarion som inte får en att må ett dugg bättre. Med största sannolikhet bara sämre.

  Tack för din jättefina kommentar i alla fall. Det värmer. Jag önskar att livet vore lättare och gladare för dig också. Kram på dig!

  • Virulence said

   Frågan är bara vad alternativet(en) skulle vara… för min del känns det väldigt tomt på alternativ.

   Tack för dina fina ord själv.

   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: