De där drömmarna jag aldrig drömmer

april 1, 2014

Det var ett rätt bra tag sedan jag kom ihåg någon dröm jag hade. Som jag nämnt tidigare, när jag väl vaknar har jag normalt inte något minne av någon dröm alls. Inatt drömde jag och då drömde jag såklart om henne. Normalt när jag drömt om någon jag haft känslor för så brukar jag vakna med hjärtklappning, ångest och besvikelse. Besvikelse över att inse att det bara var en dröm. Den här gången var det sistnämnda lite annorlunda. När jag vaknade kunde jag inte avgöra om det bara varit en dröm eller om det faktiskt hade hänt på riktigt.

Jag hade kunnat räkna ut det med lite enkel slutledningsförmåga. Men jag valde att öppna mobilen och kika efter och inse att livet står kvar på samma plats som alltid. Detaljer om drömmen försvinner förvånansvärt snabbt, men den ser till att alla känslor ligger och bubblar inom mig, att jag fortsätter med mitt dagdrömmande, mitt fantiserande, att jag fortsätter att hoppas, vänta och längta.

2 svar till “De där drömmarna jag aldrig drömmer”

 1. Lissie said

  Heh, då vet du hur det är då… :S
  Detaljerna brukar dock sällan försvinna för mig. Men det är ganska oviktigt, det jobbiga är när känslan hänger kvar…

  • Virulence said

   Ja jag såg på din blogg. Direkt när jag vaknar kommer jag ihåg en hel del, men ganska snabbt brukar de mer exakta detaljerna försvinna, kvar blir istället mer som ögonblicksbilder som jag fortfarande kommer ihåg. Men det är ju fortfarande bara en liten del av en hel dröm.

   Och jag som ”aldrig drömmer”, som aldrig kommer ihåg mina drömmar drömde om henne inatt med. Lättare den här gången att avgöra att det inte var verkligt, däremot en jobbigare dröm i sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: