Sådana tankar man kan ha en lördag

januari 25, 2014

Jag följde med jobbet ut i går. Jag tror jag har skrivit om det förut att jag brukar försöka göra det eftersom det är en möjlighet att komma ut, en möjlighet att träffa folk. Jag är också ganska säker på att jag skrivit om ett par av gångerna då det inte alls varit särskilt lyckat, jag brukar ändå försöka för, i värsta fall mår jag dåligt av det, men må dåligt har jag spenderat många år av att göra, jag kan ta risken, för ibland är det ju riktigt trevligt.

Jag tror jag har skrivit om två av tillfällena jag gick ut som slutade med väldigt jobbiga känslor, jag har inte tänkt på det förut, men efter gårdagen kom jag att tänka på det igen, och jag kom att tänka på hur man kan hamna i mer eller mindre identiska situationer tre gånger. Man skulle kunna påstå något skämtsamt om slumpen, om ödets lott eller liknande, men sanningen är att den första gången är nog den enda som stämmer in på det… de andra två gångerna är det jag själv och mitt eget beteende av att fly jobbiga sanningar som har lett mig fram till de stunderna vid just de tillfällena.

Ibland hamnar man i en situation där man inte kan fly något, och ibland är det egentligen lönlöst att göra så.Ungefär som att fly vetskapen om att jorden är rund, det kanske går ett tag om man anstränger sig, men att fly ett faktum är mer eller mindre omöjligt… och även om det vore möjligt så är det väl egentligen meningslöst.

Det är bara det att jag är så less på besvikelser, på misslyckanden. Därför stänger jag ute saker jag inte vill veta, saker som sliter sönder mig.

Gårdagskvällen var blandad, men präglades väldigt mycket av det jag inte längre kunde fly.

En kväll som denna när jag funderat mycket, och även sett en av mina favoritfilmer som väcker en del tankar så kan jag fråga mig vad mitt liv egentligen har för innehåll. I filmen pratades det kort om uttrycket att livet passerar ens ögon för en sekund när man dör vilket får mig att tänka… vad skulle egentligen spelas upp i mitt huvud om de senaste ungefärliga åtta åren? Med lite vilja kan jag få fram någon form av händelseförlopp under den tiden, vad jag haft för sysselsättning, vart jag bott etc. Möjligtvis något/några minnen kring jobbet, kring familjen…. Men väldigt lite kring mig själv, min egen självuppfyllelse… saker jag gjort som just jag tyckt om, jag velat, eller som varit för min skull.

Det får mig också att tänka. I kväll såg jag en av mina favoritfilmer… jag undrar om någon på den här planeten skulle kunna nämna åtminstone en av mina favoritfilmer. Musik är lurigare för jag tycker om så mycket blandad musik, men det finns inte någon som heller kan säga vad jag lyssnat mycket på i vissa perioder, vad som betytt något i vissa stunder, vilken musik jag oftast återkommer till.

Ibland kan det göra mig lite ledsen att uppleva något man tycker är fantastiskt men som man bara har sig själv att dela det med.

Annons

2 svar till “Sådana tankar man kan ha en lördag”

 1. Susanne said

  Vilka är dina favoritfilmer?

  • Virulence said

   Jag har nästan svårt att svara på det nu för tiden. Jag ser på för få filmer och det hjälper inte minnet av de gamla heller… att tiden går utan att jag ser på filmer.

   Men den jag syftade på i det här inlägget var American Beauty. Det är ett exempel i alla fall. En vacker film.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: