Närhetstörst och att vilja dö

oktober 8, 2013

De senaste dagarna, den kanske senaste knappa veckan, har mitt närhetsbehov nästan krupit ur skinnet på mig och samtidigt bara förstärkt känslan av att vara väldigt ensam. Jag drömmer och fantiserar om att få vara nära någon, hela tiden, konstant, jämt och den totala avsaknaden av närhet gör att jag bara känner mig mer och mer ensam, mer och mer som det misslyckande jag är, mer och mer som den där personen som inte är skapt för att klara av att vara ensam, men vars öde är att vara ensam (uttrycker en person som inte tror på ödet).

 

Ofta när jag mår dåligt så kan jag sucka för mig själv, säga något till mig själv… ofta något uppgivet eller någon jobbig känsla som fäst sig. Ofta kommer jag inte på mig själv förrän tidigast efteråt… de senaste månaderna har handlat en hel del om uppgivna meningar kring kärlek…. och kring att vilja dö.

Jag vet egentligen inte om det betyder något, även om jag inte kan säga att det inte gör det. Men det blev väldigt tydligt att det här är något som händer ju sämre jag mår… och det senaste dryga halvåret har varit fruktansvärt… och nu är jag än mer ensam, så det blir bara värre och värre.

2 svar till “Närhetstörst och att vilja dö”

 1. Lissie said

  Kan relatera till din närhetslängtan, den är plågsam, minst sagt. Dock är den mänsklig och normal, glöm inte det. Kan även relatera till att vilja dö. Och det enda rådet jag har är – prata med någon! Snälla?

  • Virulence said

   Det är den absolut, även om jag tror att mitt närhetsbehov som sagt är väldigt stort. Jag har hört många gånger att om man inte får närhet kommer man troligtvis börja må dåligt av bara det (och tvärtom, att bara väldigt lite närhet kan skapa en stor trygghetskänsla) och kan börja fundera över hur mitt liv varit annorlunda om man bara adderat närhet. Hade det löst lite? Mycket?

   Jag vet inte hur man gör…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: