Att vara lätt att såra

oktober 4, 2013

Jag tänker inte på det rent känslomässiga, på det utifrån min synvinkel, utan snarare på det rent praktiskt och då mer utifrån motpartens synvinkel. Jag föreställer mig att i många fall när man känner någon så är man lite ihopnästlade. Man känner personens familj/föräldrar, man kanske har gemensamma vänner, kanske arbetskamrater man är bekanta med.
Om man då ställs inför en situation där man riskerar att såra personen så kan det säkert bli något som försvårar lite, att det finns personer i omgivningen som kommer att påverkas indirekt och kommer veta om hur man sårat personen.

När det kommer till mig så är ju den där biten rätt bekväm, en ensam person, utan några egentliga vänner och med ganska liten chans att du känner någon i min familj. Sårar du mig så får det ganska lite konsekvenser. Att såra mig är på det viset jämförelsevis bekvämt.

Nu tror jag säker att man i normalfallet inte ens funderar på sånt här i första hand, utan att det handlar om situationen i sig istället. Kommer jag att måsta såra den här personen? Konsekvenserna utöver det kanske man väger in, men det är nog inte det som avgör vad man fattar för beslut.

Men om man istället hamnar i en situation där man måste såra minst en av två personer, och den ena personen råkar vara jag, då är det nog en ganska bekväm utväg att såra mig, det får inte så stora konsekvenser, det är bara jag som blir ledsen. Sårar du den andra personen, oavsett vem det är, så är risken att det får större följder av det.

Vad händer om man sårar mig? Jag kanske blir ledsen, ifrågasätter saker, men sedan försvinner jag. Behåller min sorg hos mig själv, inlåst i en lägenhet där ingen påverkas av mina tårar förutom jag själv.
Det är ganska så enkelt, det är ju bara att återgå till sitt egentliga liv utan mig, där jag inte är något störande moment.

2 svar till “Att vara lätt att såra”

  1. regnnatt said

    Jag tänker mycket på dig just nu, på din ensamhet. Känner igen många tankar, du uttrycker dig så fint. Ville bara säga det…
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: