If this is it

augusti 8, 2013

Livet de senaste dryga två veckorna har varit fruktansvärt. Så mycket tankar, så mycket frågor, så mycket grubblande, så många känslor, så mycket saknad… varje dag vill jag dö. Varför kunde jag inte vara mer cynisk, varför är jag tvungen att vara så naiv, varför var jag tvungen att tro att saker betydde mer än de gjorde. Varför byggde jag själv upp något att betyda så mycket…

Fast det jag byggde upp själv hänger ju i och för sig ihop med det förstnämnda. Jag byggde upp det för att jag trodde på något mer än vad som egentligen fanns. Jag trodde på något värt att kämpa för, trodde på något som man inte släpper taget om förrän man hållt händerna blå i en evighet. Jag trodde på något värt att kämpa för, men egentligen var det raka motsatsen, precis raka motsatsen… något värt att ge upp vid första bästa tillfälle.

All tid som för mig byggde upp just det visade sig inte vara värt mer än så. Det gör nog aå ont att inte förtjäna samma chanser som andra, men det gör fruktansvärt ont när man sätter det i just det perspektivet. I en tro att det var så mycket mer, att det var något sånt som man både vill ge chanser, som man för sitt liv inte vill släppa taget om, men som också förtjänar såna chanser.

Jag återkommer till det, jag känner mig värdelös. Alltså totalt utan värde. Det är inte värt att kämpa för mig, inte värt att kämpa för något som innefattar mig, det spelar ingen roll vad för tid eller historia som ligger till grund för det. Jag är inte värd det. Det är hellre värt att riskera att förlora mig helt och hållet.

Vilket egentligen kanske inte är så konstigt om jag nu inte är värd något… men det är inte så kul att inse hur utbytbar man är… hur liten roll man spelar… hur man aldrig varit värd att kämpa för. Och sannolikt aldrig kommer bli.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: