Tiden går, jag vet inte om det är bra eller dåligt

juli 16, 2013

Livet är inte så bra, men det har åtminstone inte varit riktigt lika ångestladdat som när jag skrev de senaste inläggen. Men det krävs väldigt lite för att sänka mig, väldigt små saker kan väldigt plötsligt göra mig ledsen. Det behöver inte ens vara det uppenbara, sånt som jag skrivit om förut, det kan räcka med att någon har umgåtts med en vän, bara för att påminna mig om hur mitt liv är i kontrast till det, än värre blir det om det är någon jag själv önskar att jag kunde få umgås med, någon jag tycker om.

Men det går att ta det längre, en person behöver inte berätta att h*n har umgåtts med någon, behöver inte berätta att det varit kul etc, ibland räcker det med lösa saker kring det så kan det slå mig lika hårt när man kan lägga ihop ett och ett…

Jag vet inte om det är skönt eller inte att vara ledig. Jag vet att jag behövde det, att min energi mer eller mindre var slut, att jag behövde vila, men ledigheten handlar bara om att döda tid, och inse hur andra människor kan njuta av ledigheten, göra något roligt, umgås…

Det närmaste jag kommer att umgås med någon är umgänge som jag inte vill ha… det är sånt som man knappt får säga… men det är sånt umgänge som stjäl mer energi än det ger.

Jag får det att låta som det finns… eller, funnits, alternativ, vilket vore att ta i. Min ledighet består till väldigt stor del av tystnad och tittande på insidan av min lägenhet och att försöka fylla den där tystnaden med något som får tiden att gå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: