När livet inte är så himla kul att leva

juli 10, 2013

Den senaste tiden har livet känts väldigt meningslöst. Tiden som pågår just nu borde vara en rolig, härlig, njutningsfull tid… riktigt så är det inte. Ensamheten tränger sig på mer och mer för varje dag, och det blir så mycket tydligare när man har mer tid att spendera tillsammans med ensamheten. Ibland när jag blir mentalt matt, eller helt enkelt väldigt ledsen, kan jag lägga mig på sängen och lyssna på tystheten, sakna vad jag inte har, vad jag förlorat, sakna attt inte kunna ha någon nära.

All tomhet, ensamhet i kombination med känslan av att allt jag gör bara fyller en funktion att ta mig till nästa dag får allt att kännas så meningslöst. Det enda syftet till att jag finns på den här planeten just i dag är så att jag ska finnas här när dagen övergår till morgondag. Jag spenderar dagarna med att göra ingenting, och det där ingentinget ska få tiden att gå. Ingentinget är saker, men egentligen tämligen irrelevanta saker, även om flera av sakerna är sånt som jag tycker om, sånt som jag säkert skulle göra även om jag inte var ensam, så blir det ett problem när livet enbart består av det.

Jag känner mig väldigt likgiltig över att leva, ibland övergår det till dödslängtan, men för det mesta just nu är det bara en likgiltighet, en uppgivenhet, en känsla av meningslöshet. Jag lever men det finns ingen poäng med det.

Finns det saker som gör livet värt att leva, saker jag tycker om? Ja, visst. Finns det saker som gör att varenda jävla dag fylls av en känsla att man istället skulle kunna dö? Ja det med.

Problemet är att det där senare, det är där allt sånt som känns som det är viktigt i livet finns, det är sånt jag faktiskt skulle kunna leva för.

Sånt jag aldrig har.

2 svar to “När livet inte är så himla kul att leva”

 1. Jasmine said

  Du skriver väldigt fint och dina ord påverkar mig.
  Ensamheten är ibland skön, men inte när den flåsar en i nacken och ständigt hänger kring halsen…
  Ta vara på dig.
  Kram

  • Virulence said

   Tack för din kommentar, även om livet inte är så kul just nu så värmer dina ord, jag lovar.

   Önskar jag visste hur man tog vara på sig.

   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: