Tänk att, tänk om – Drömmar som aldrig slår in

april 23, 2013

Tänk att vara så älskad så att man känner att en person vill vara med just mig, att en person skulle vara beredd att offra mycket för att få vara med mig. Välja att stå ut med att jag är som jag är, välja att ha tålamod med det, känna att det spelar ingen roll, det är värt det, du är en så underbar person att du är värd att väntas på. Att känna att den man är gör/gjort en sådan skillnad att man både förtjänar att väntas på, men även att motparten ger upp något för att få vara med just mig. Att känna sig vald och känna att det finns inget som rubbar det valet, det är mig personen vill ha.

Tyvärr måste väl en relation gå ganska långt innan man hamnar där, så pass långt att det aldrig kommer hända mig. Och en del av mig börjar tro att det känslomässiga inte alltid är det viktiga, det viktigaste är inte vad man känner för varandra, utan vad man investerat i tillsammans (med investerat syftar jag inte på pengar… även om pengar såklart också kan krångla till det).

Ett dåligt förhållande där man investerat mycket förtjänar fler chanser än ett bättre förhållande där man inte investerat lika mycket, eller på samma sätt.

Det handlar väl om någon sorts lojalitet, och det är väl som sagt så att det tar tid innan man når dit.

Jag tänker så otroligt mycket på såna här saker just nu, och har så gjort den senaste tiden.

Vad skulle krävas för att någon skulle göra en sådan uppoffring för mig? För att någon skulle känna att ”Jag väntar på dig oavsett, du är värd att vänta på”.

Jag kommer fram till många olika slutsatser, ingen av dem gör mig direkt gladare, många av dem får mig att inse hur långt bort det faktiskt är för mig och många av dem får mig att inse hur man kan se på saker olika, uppfatta saker olika och att man kanske aldrig ska känna sig säker, alltid vara orolig för att bli lämnad, det kan hända precis närsomhelst…. om man då inte lyckas med att investera sig så pass i ett förhållande att det i sig gör det svårare.

Eller ja, för att bli lämnad måste man ju först ha någon, egentligen kanske man skulle börja där innan man börjar oroa sig för att bli lämnad… men den senaste tiden har väckt många tvivel inom mig… vad skulle krävas för att jag verkligen skulle lita på en annan persons känslor för mig? Som jag konstaterat tidigare så är jag naiv, så jag har nog normalt haft lätt för att tro på såna saker, svälja snälla ord som sägs till mig, men jag är lite rädd nu att min tilltro till sånt sjunkit rätt kraftigt. Om en person skulle tycka om mig så mycket? Skulle jag kunna lita på det? Eller skulle jag vara konstant rädd för att personen skulle överge mig?  Ångra sig? Hitta något bättre?

Det är inte riktigt sån jag är, inte alls egentligen, som sagt jag har varit rätt naiv… men det känns som det finns en risk för att jag kan bli nästan raka motsatsen… jag vill inte det, men jag tror att det finns en risk för det.

6 svar till “Tänk att, tänk om – Drömmar som aldrig slår in”

 1. Isnogood said

 2. Lissie said

  Känner igen tankegångarna. Man borde undvika dem, men det är ju inte helt enkelt. De kan bli som självuppfyllande profetior – man säger ”det kommer aldrig hända mig” och sedan letar man bevis för att det stämmer. Gå på det naiva spåret istället, om du kan. Men jag vet hur det blir när man gång på gång på gång bli besviken. Att hålla modet uppe är en enorm bedrift…

  • Virulence said

   Jo jag vet, du har rätt… samtidigt som det naiva är svårt, inte bara för alla självklara anledningar… utan för att det också krävs att det finns något som ger det där naiva näring. Något som gör att man känner att man har skäl att hoppas, skäl att vara naiv, just nu vet jag inte vart jag skulle rikta min naivitet…

   Men ja, att hålla modet uppe är så sjukt jobbigt…

 3. annicaj73 said

  Hittade din blogg idag, känner igen meg så i dina tankar….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: