Ledighet

juni 29, 2012

Om jag ska vara helt ärlig har jag faktiskt inte varit helt säker på hur det verkligen känns att snart få vara ledig, har jag sett fram emot det, varit orolig över det, känt mig likgiltig över det? Jag har svarat det standardmässiga om hur skönt det ska bli, men hur har det egentligen känts? Det kanske inte har känts så mycket alls, men nu är dagen kommen… och det känns inte så bra. Det känns som min ensamhet i dag befästes ytterligare lite, och sedan gick jag hem, lämnade en stor tomhet bakom mig, nu är det i mångt och mycket bara… jag. Det behöver inte betyda att den här ledigheten kommer vara jobbig, ofta kan jag ändå lyckas sysselsätta mig på något vis så att tiden i alla fall går… men just nu känns det bara jobbigt, ensamt, ödsligt..

Det finns många aspekter med ledighet jag tycker om, även om jag inte gör så mycket under den, men just såhär, vid längre ledigheter än bara säg en långhelg så kan det lätt bli så, att jag fylls av en känsla av tomhet.

Mitt jobb är trots allt en av få saker (lite större/mer betydande saker) i mitt liv som känns bra. Det är kanske den enda plats jag egentligen träffar människor på. När jag väl kommer hem sedan så blir det lätt väldigt tyst. Det kan gå ett antal veckor mellan sms som dyker upp i mobilen (som dessutom kan vara reklam), telefonen ringer i och för sig då och då, men till 95% är det telefonförsäljare eller liknande, och då låter jag bli att svara, så man kan egentligen se den som tyst även den.

Jag vet inte vart jag vill komma egentligen. Det framgår nog redan av inlägget, jag är ledig, det känns inte sådär jättebra (än, det ka bli bättre) och det känns väldigt… tomt.

6 svar till “Ledighet”

 1. Lilo said

  Jag kan hålla med om att det är lite ”dubbel” känsla med semester. Jag kom hem idag med en känsla av att nu har jag all tid i världen och kan göra vad jag vill. Sen hamnade jag i soffan och nu är känslan snarare att jag ska ligga här i fem veckor och låta tiden gå…
  Men det kanske känns bättre imorgon.

  • Virulence said

   Ungefär så ja..

   Jag brukar för det mesta hitta in i någon sorts rutin så att jag får tiden att gå.. men även om jag gör det kan det finnas kvar en gnagande känsla av att.. jag har inte semester i den meningen att jag njuter av ledigheten, jag bara förbrukar tiden i brist på någonting annat att göra med den..

 2. Anne said

  Vad jag tycker om ditt sätt att beskriva och sätta ord på dom där vardagssituationerna! Det är som att titta på en film som spelas upp i huvudet. Kanske inspirerad av Ett fönster mot gården. Men lite skaver det också att läsa. Hoppas du fortsätter skriva. Kram

  • Virulence said

   Tack för dina snälla ord.

   Lite intessant också för det här inlägget kändes det verkligen inte som jag fick ur mig orden, så egentligen känns det inte som det borde vara 2bra läsning” eller vad man nu ska kalla det.

   Fortsätter skriva gör jag så länge det känns som jag har ett behov av det.

   Kram

 3. Lissie said

  Förstår känslan… Det är liksom därför jag inte kan bestämma mig för om jag ska säga upp mig eller inte. Jobba är jobbigt och ledigt är tomt och ensamt, vilket är bäst? Well, hoppas du hittar saker att sysselsätta dig med i alla fall! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: