Två månader senare…

december 12, 2010

Den senaste tiden, och framförallt den senaste veckan, har det funnits flera tillfällen då jag tänkt skriva ett inlägg. Saker som har hänt, tankar som har fötts. Jag har haft ett behov av att skriva av mig, ventilera, men av någon anledning har det inte blivit av. Det har varit hektiskt så länge nu en tid känns det som, eller egentligen är det så att det inte har funnits någon tid för återhämtning, inte förrän den här helgen. Det har varit väldigt skönt, men jag hade behövt några dagar till egentligen.

Nåväl, en tanke som slog mig nu under den andra hälften av veckan är att jag länge har formulerat det som att jag har en vän i dag, en person som bor långt långt bort och som jag aldrig träffat, men som är den vän jag har. Jag har formulerat det så både på bloggen, men även för mig själv. Ibland börjar jag fundera på vad en vän egentligen är och vad det egentligen är jag har i dag, men jag återkommer nog ändå till samma slutsats. Men i dag ser vårt vänskapsförhållande ut ungefär som det gjorde den här veckan. Jag skickar ett sms, det går två-tre dagar, sedan svarar hon utan att egentligen svara. Det är inte ett svar på mitt sms utan i princip ett nytt sms men som berör mitt litegranna i alla fall.

Jag har inget problem med det här, jag har inget problem med en sådan vänskap och jag har inget problem med att vänta ett par dagar på ett svar på ett skickat sms (även om jag kunde önska att vi var närmare vänner som för något/ett par år sedan, men jag kan ändå leva med det). Det det snarare har väckt hos mig är dels att jag har ingen vän jag i dag kan höra av mig till om jag bara vill växla några ord. Hör jag av mig till henne så kan ju svaret dels dröja några dagar, och dels är det inte ens säkert att det är ett rent ”svar” på vad jag har skrivit.

Än en gång, hon är ingen del av problematiken. Hon är en superfin tjej som jag tycker om. Problemet är bara att det här har lett till att vår vänskap är otroligt ytlig, det hinns med en fråga, men det går aldrig ned något på djupet. Jag vet väldigt lite om henne i dag, egentligen, och hon vet väldigt lite om mig i dag, egentligen. Det, i kombination med att jag egentligen inte kan få någon form av direkt social kontakt med en annan människa, jag kan få vänta ett par dagar för det, är vad som är problemet.

Jag har försökt en del att kommentera på lite olika bloggar, ibland bara något kort, ibland någon fråga, ibland bara någon form av avtryck. Det har slutat med ett totalt fiasko i nästan varenda fall, och då har jag ändå skrivit ett antal kommentarer, helt sanslöst. Och bara för att förtydliga, det som är sanslöst är inte andra människors agerande, det är mitt totala misslyckande i det här sociala spelet, jag förstår inte ens hur jag lyckas misslyckas så gång på gång. Många gånger när jag skriver sådär så är det bara för att få någon liten mänsklig kontakt… och ni skulle bara veta hur ofta mina kommentarer blir hängandes där i någon form av tomrum. Ståendes där som en ensam kommentar i ett blogginlägg ungefär som en person ståendes mitt i ett tomt rum för att uttrycka sina åsikter.

Det ser bara så sorgligt och patetiskt ut. Det känns bara så sorgligt och patetiskt, så misslyckat, att jag ändå försöker gång på gång, och vad jag hatar mig själv varje gång jag skickat något sådant där som bara ignorerats.

Det känns som jag stör, som jag är en börda för den jag försöker komma i kontakt med. Jag hatar mig själv i de stunderna, verkligen.

9 svar till “Två månader senare…”

 1. E M M A said

  Din blogg är så otroligt bra, man känner verkligen igen sig i flera utav dina texter.

 2. Steorid-Zombie said

  Yeah.. ingen svarar på mina brev jag skickar heller. Antar att deras jävla twittrande av deras jävla facebooks tar upp tiden istället. Men men.. om dom inte svarar är dom inte värda ens tid ändå. Ibland är det skönt att vara ensamvarg, ibland inte. Kanske alldeles för ofta fungerar det för mig, men ibland på kvällarna är det lite jobbigt.

  • Virulence said

   Då ser vi nog på det lite olika.

   Jag ser nog oftast mig själv som problemet, inte den som inte svarar. Alltså att det är mitt fel.

   Jag tycker sällan det är skönt att vara ensamvarg… men jag har ju inte så mycket annat val än leva med det.

 3. Jennie said

  Om det tar så lång tid för henne att svara kanske hon inte är en person du borde ha kontakt med, även om du gillar henne. Själv så tolkar jag att folk eller snarare vänner, om man ens kan kalla de vänner som svarar väldigt segt, inte riktigt bryr sig om den personen som skrivit till de. Visst alla är upptagna med annat någon gång i livet men att bara ignorera en så kallad vän är inte ett gott tecken..

  • Virulence said

   Visst kanske det kan vara så som du skriver.

   Men jag tycker om henne väldigt mycket, och kanske är jag naiv (jag är naiv, men jag menade i just det här fallet), men jag tror faktiskt att hon bryr sig… precis som jag bryr mig även om mitt svar kan dröja lite någon gång…

   • Jennie said

    jaa men det är jue skillnad om det händer jämt och om det händer lite då och då liksom

 4. Mikael said

  Haha! Känner igen det där med bloggkommentarer. det känns som om man har en förmåga att ta död på vilken forumtråd som helst bara genom att slänga in en liten kommentar.

  • Virulence said

   Det gör mig alltid lite ledsen när det händer.

   Jag har faktiskt försökt på ett och samma ställe (med olika användarnamn) att skriva mer utförliga kommentarer, bara medhållande korta kommentarer, rent intetsägande kommentarer… bara för att se skillnaden på effekten av dem.

   Ibland händer det skrämmande att… det gör ingen skillnad alls, alla kommentarer får samma effekt (alltså i princip osynliga). Nu var det ett bra tag sedan jag testade det där, men jag blev rätt nedstämd av det då… så i vissa fall försöker jag inte ens längre. I vissa fall vågar jag inte ens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: