En dröm, aldrig något mer än en dröm

augusti 28, 2010

Det här är ingen jättebra dag. Ensamheten har naglat sig fast och verkar inte vilja släppa taget i dag, allt medan jag drömmer om sådant som aldrig kommer hända och vetskapen om just det gör att det värker i mitt hjärta. Jag kan inte låta bli att drömma, jag vill så gärna att den där drömmen skulle kunna bli sann, och samtidigt gör det som sagt så ont om och om igen när det går upp för mig hur naiv jag är som ens drömmer om det.

Och mitt i allt får det här mig att inse hur ensam jag är, både när det gäller vänskap och kärlek. Det får mig att inse hur still mitt liv stått i flera år. Hur en stor del av den tid i livet då man ska uppleva så mycket bara blivit fylld av ett vakuum och jag frågar mig själv emellanåt hur mycket av det jag kan hinna uppleva även om jag skulle finna kärleken eller få vänner. Det här kan komma över mig ibland bara jag ser/hör om en annan människas liv och inser oceanen av skillnad mellan dennes senaste säg 4-5 år och min tid under samma period.

Kanske är det därför jag fortsätter drömma, på grund av ihåligheten i mitt liv, så gärna jag skulle vilja att den där drömmen var sann samtidigt som den emellanåt får mig att bli ledsen när jag inser naiviteten i den, det orimliga i den men den tillåter mig i alla fall att föreställa mig något bättre, eller inte bara något bättre, något helt underbart. Jag kan vrida och vända på det själv, inse hur korkat det är, samtidigt vet jag precis varför jag fortsätter göra det och varför jag har så svårt att låta bli.

10 svar till “En dröm, aldrig något mer än en dröm”

 1. s said

  Du är inte ensam. Jag finns här 🙂

 2. S said

  Du kan ta åt dig dem… Du kan börja inse att du kanske inte är så ensam som du tror? Inse att trots att jag inte känner dig så bryr jag mig om dig.
  Jag kan inte låta bli att bli så förvånad över att vi är runt 6,8 miljard människor här på jorden, men ändå är många utav oss så ensamma.
  Förlåt, jag hoppas att jag inte ödslar din tid. Jag tycker att du bara behövde veta att det finns många som bryr sig, och att du inte är ensam..
  //S

  • Virulence said

   Jag tar åt mig i den meningen att jag tar det som vänliga välmenande ord, men hur de gör mig så mycket mindre ensam vet jag inte.

   Jag menar ingenting illa alls, jag blir glad och jag uppskattar en snäll och välmenande kommentar. Men vad jag menar är bara att, det lät som lite väl stora ord från en person som, som du själv är inne på, inte känner mig och framförallt, som inte jag har någon aning alls om vem det är och därför inte heller någon aning om hur jag ska tolka kommentaren.

   Så egentligen är det inte så mycket innehållet eller innebörden i din första kommentar som värmer och gör mig glad, utan bara det faktum att det var en snäll och positiv kommentar.

   Och jag vet, jag kanske överanalyserar eller hårdrar det hela, men mina erfarenheter har lärt mig att om man använder för stora ord så kan de lätt bli tomma, utan större mening. Antingen blir det just så att de tappar betydelse, eller så bygger de upp en falsk förhoppning/förväntning som i slutändan bara leder till besvikelse.

   Det blev ett långt utlägg, men det som känns viktigast att det ändå framgår är att alldeles oavsett så blev jag glad av din första kommentar.

  • Virulence said

   Och nej, du ödslar inte min tid. Så länge allt bara hålls på en vettig nivå så är alla kommentarer välkomna så det är bara att kommentera om du vill det, och är det kommentarer på en bra nivå så brukar jag försöka svara på dem.

 3. Siri said

  Oj, jag har varit precis där du beskriver dig. Jag är inte där längre, men jag drömmer fortfarande. Drömmer just nu så naivt om något jag vet inte kommer hända. (fast kanske bara för att det finns, ett litet, hopp om att det kan hända?) Visst gör det ont.

  Varför är man så naiv? Så himla godtrogen och naiv är vad jag är. Trots att jag blir konstant besviken. Fast det här kanske hörde till något annat än inlägget.

  • Virulence said

   Visst handlar det om hopp, att hoppas och att drömma är ju väldigt snarlikt, det behöver ju inte finnas någon föranrking i verkligheten för att hoppas på något heller. Däremot kan det vara naivt, ja rentav korkat att hoppas på något som aldrig kommer inträffa (som jag skrivit i bloggen flera gånger förut, jag är väldigt duktig på det där själv).

   Det handlar väl i ärlighetens namn inte om naivitet längre från min sida, inte i det här specifika fallet om man så säger. Naivt vore det väl om en helt ny, men också helt identisk, situation uppstod men jag ändå hade samma hopp, då vore det naivt.

   Det jag skriver om i inlägget var väl naivt till en början att jag hoppades/drömde om det, men nu i dag handlar det nog om något helt annat än naivitet att jag fortsätter att drömma…

 4. mikaela said

  jag blir alltid så berörd av det du skriver, förmodligen för att jag vet precis hur det är.
  e väl dum som frågar men du har inte lust att prata ibland, på msn lr nåt? förstår verkligen om du inte vill tänkte bara att man kanske inte skulle känna sej lika ensam om man har nån att prata med ibland.

  • Virulence said

   Tack för dina snälla ord.

   Det är inte en dum fråga alls. Men jag vet inte om jag vill, eller snarare vågar, med tanke på min anonymitet och med tanke på att just anonymiteten är är anledningen till att jag skriver, och kan fortsätta skriva, här.

   Den här bloggen fungerar väldigt bra som en ventil och en möjlighet för mig att skriva av mig när jag behöver det. Jag vill inte riskera det. Jag har haft en blogg tidigare där egentligen det hände… till slut kände jag att jag inte kunde skriva vad som helst på bloggen längre.

   • mikaela said

    nej jag förstår
    du är verkligen inte själv om att vara ensam. det känns så sjukt att läsa din blogg för det är som att läsa mina egna tankar.

    ha det bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: