En vecka då ensamheten gjort sig påmind..

juli 10, 2010

Den senaste veckan, eller något i den stilen, har saknaden efter någon varit starkare än på ett bra tag nu. Jag har lyckats få livet och tiden att flyta på rätt så bra nu ett tag så att den där saknaden i alla fall inte varit allt för stor. Men den senaste veckan har det varit varje dag, och inte bara det, det har varit även när jag hållt mig sysselsatt. Normalt sett brukar det hjälpa att hålla mig sysselsatt, då brukar mina tankar i princip bara vara fokuserade på det (åtminstone för en liten stund). Men den här veckan har det inte varit så, varenda liten sekund jag slappnat av (och det blir rätt så många tillfällen under en dag) så har det börjat dyka upp tankar kring att jag inte har någon, hur gärna jag skulle vilja ha någon, hur det verkar som att alla i omgivningen har någon och hur mycket i deras liv som egentligen kretsar kring den personen.

Oftast gör bara själva närvaron av en tjej jag tycker verkar härlig mig glad, lite naivt på något sätt kanske men jag brukar oftast bli lite smådrömmande om man kan säga så (på ett positivt sätt… om man nu behöver definiera det). Men ibland, som ett par gånger den gångna veckan, så får sådana tjejer mig bara att må dåligt, för de får mig att inse att ”hon skulle aldrig falla för mig, hon skulle aldrig välja mig”. Det slår på något sätt hål på den där underbara känslan, på det där lite drömmande stadiet och gör mig istället mer eller mindre totalt uppgiven.

Nu är det helg och på något sätt kanske man skulle kunna se det som något bra, en chans att ladda batterierna om man säger så. Men jag tror faktiskt det finns en risk att det blir tvärtom. Att nu är jag ledig och har bara ännu mer tid över för mina tankar som i det här skedet inte är så väldigt positiva. Nåväl, framtiden får väl utvisa det..

4 svar till “En vecka då ensamheten gjort sig påmind..”

 1. Maria said

  djupt!

 2. Maria said

  Jag vet att de här låter så himla konstigt.. (eftersom jag är en sån liten människa) men skulle du vela brevväxla? (med .. mig*) Du behöver inte ens svara eftersom nej ibland kan vara svårt. Men jag har tänkt på de.. att de skulle vara kul att skicka brev till någon (kanske lite ensam) djup person,, enligt mig är du djup (fast i sig själv*). och.. ja. Jag tänkte att då har man kanske något att se fram emot/längta efter, brev? Brev. eller jag vet inte.

  (Ps. Jag är bra på att skicka så-frön och kakor)<<jag vet inte varför jag ville skriva de.. kanske de får mig att verka lite mer Intressant**

  Ha de bra! /MaRia!

  • Virulence said

   Svarar gör jag självklart. Dels för att jag försöker svara på alla kommentarer jag får som inte är direkt oförskämda / intetsägande/ poänglösa/ spam eller liknande, men i det här fallet också för att, hade jag själv skrivit din kommentar så hade jag velat få ett svar tillbaka, oavsett vad svaret blivit.

   Jag vet inte hur jag kan formulera det här på bästa sätt så jag väljer att bara vara rak. Jag vill inte brevväxla. Det har ingenting att göra med dig (som jag ju inte känner), utan det har dels att göra med att jag helt enkelt inte vågar, och dels att göra med att jag värnar om min anonymitet (och de där två orsakerna hänger även ihop såklart).

   Det har alltså ingenting att göra med dig, det har att göra med mig, det faktum att jag inte vågar, och att jag har en anonym blogg här, en fristad som jag vill fortsätta ha och som jag egentligen inte vill rubba på alls. Därför är det på sitt sätt ett enkelt val för min del.. men ändå får jag lite dåligt samvete av någon anledning över att jag säger nej. Men så är det tyvärr.

   Jag blir smickrad av tanken dock och att du frågade just mig, och samtidigt lite imponerad/avundsjuk över modet att du trots allt frågade. Jag hade aldrig gjort det själv, nästan oavsett hur mycket jag velat det.

   Ha det bra du med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: