Du finns i mina drömmar jag aldrig drömmer

juli 28, 2009

Inatt drömde jag om dig igen, jag som aldrig drömmer. Det var annorlunda inatt, framförallt av tre anledningar. Först och främt var drömmen så mycket längre än de andra, till det så var den så mycket mer detaljerad, så mycket mer verklig än någon av de andra varit. Jag vaknade 05:05, gick på toa och gick och lade mig, trodde att ett sådant avbrott skulle hålla en del tankar borta, så blev inte fallet. Istället lade jag mig ned igen och tänkte stenhårt på jobbet, jag gjorde alla möjliga sysslor, sökte upp problem och löste dem i huvudet, allt för att fokusera på annat, allt för att glömma. Helt plötsligt vaknade jag igen, och insåg att jag somnat om ungefär lika snabbt som jag brukar, och att drömmen bara tagit vid där den slutade, bara fortsatt som efter ett reklamavbrott. En så lång och en så påtaglig dröm om något så rätt fel, det bådade inte gott för fortsättningen av dagen.

Men det jobbigaste av alltihop med den där drömmen var att den snuddade vid det hoppfulla, vid det positiva, drömmen satte ingenting i brand, men den tände en låga av hopp och lämnade mig sedan i spillror när det var dags att kliva upp igen. Efter den natten och morgonen har den här dagen varit riktigt jobbig, då och då blir tankarna så starka och så intensiva att jag inte förmår att hålla bort dem, jag kan inte få dig ur mitt huvud. Det är mycket jag inte kan få därur, men det mesta har ett och samma ursprung.

Om inte alltför lång tid är det dags att sova. Troligtvis kommer jag inte drömma något inatt precis som jag inte drömmer något 98 av 100 andra nätter… ändå vill jag inte riktigt lägga mig, ändå vill jag inte somna..

4 svar till “Du finns i mina drömmar jag aldrig drömmer”

 1. hem said

  Finns det någon möjlighet att få samtala med dig på msn eller liknande? Det vore intressant!

  • Virulence said

   hem: Ledsen men det gör det nog egentligen inte. Jag värnar om min anonymitet och vill gärna fortsätta ha den här bloggen lite som min fristad.

 2. hem said

  Msn med en hotmailadress kan väl va hemskt anonymt?

  Men visst, de e ditt val!

  Jag vill bara säga att du inte är så jävla obetydlig som du vill göra dig själv, du skänker många människor, inkl mig, tröst i svåra stunder med dina texter så sluta för helvete att säga ”Jag är… ingen alls”

  kram!

 3. Virulence said

  hem: Jo det kan det väl. Men jag har bara en msn och den är mer eller mindre precis så oanonym som en msn-adress kan vara…

  Jag vet inte riktigt hur jag ska reagera på det andra du skrev. Å ena sidan: Kul att du finner ett värde i mina texter och någon form av anledning att återvända. Kan de hjälpa på något sätt så är jag mer än nöjd eftersom syftet med bloggen egentligen bara är för min egen skull.

  Och med det kommer jag in på å andra sidan… Jag startade den här bloggen för jag hade haft en tidigare där jag på något sätt kände mig styrd kring vad jag kunde skriva och inte… jag började censurera mig själv och skriva mer utefter andras premisser… mer efter vad man som människa bör tycka/tänka/känna istället för vad jag egentligen kände själv.

  Därför vill jag inte att någon ska säga till mig vad jag får/ska/bör skriva… om jag känner att ”jag är ingen alls” så kommer jag att skriva precis det… känner jag på något annat sätt så skriver jag det. Och skriver man om känslor så är det väldigt lite som har med rationalitet att göra… det går att analysera sönder alla typer av sådana bloggar om man skulle vilja det.

  Jag vet inte hur den här kommentaren uppfattas, men jag är inte irriterad eller något sådant, jag vill bara förklara att i den här bloggen skriver jag precis som jag känner utan att censurera mig själv.

  Sedan får du självklart ha åsikter på det jag skriver, men går det så långt som att jag känner t.ex. att ”Äh, jag låter bli att skriva sådär för annars kommer X att kommentera det”, då kommer jag sannolikt att göra samma sak igen, börja blogga någon annanstans… för när jag inte längre kan skriva vad jag känner och skriva som jag vill, då har poängen med bloggen på något sätt försvunnit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: