The memory remains

april 9, 2009

Jag minns mycket för tillfället. Sådant jag kanske borde minnas, sådant som kanske borde göra sig påmint dyker upp i mina tankar i korta stunder, men främst är det ändå det som jag nog egentligen borde glömma som mina tankar ständigt återkommer till. Ibland kan jag inte låta bli att varva minnen med drömmar, ändra på det förflutna och för en stund befinna mig i en så vacker värld av overkliga verkligheter. Jag minns och jag drömmer och väldigt lite verkar handla om nuet. Verkligheten är grå och tråkig, men i mina tankar är allt så mycket bättre, där kan jag förlora mig och tänka på hur saker kunnat vara, någonstans i ett annat universum, någonstans där reglerna är definierade på ett annat sätt.

Jag minns, sedan gör jag mitt bästa för att återvända till något helt annat. Jag fokuserar på allt som inte påminner mig om hur tomma mina minnen är idag. De saknar en form av betydelse för det finns ingen gemensamhet, jag delar minnena enbart med mig själv.
De saknar en form av betydelse, men har en annan. När jag befinner mig i mina minnens eller i mina drömmars landskap kan jag värdesätta dem, där och då kan jag känna hur starkt jag älskar, jag kan känna den positiva sidan av det, i viss mån kan jag känna den positiva sidan även av olycklig kärlek, för det handlar fortfarande om att älska någon. Väl där tror jag minnena börjar blandas med drömmar, när jag själv kan sätta gränserna för kärlek, när jag själv kan tillåta mig att få uppleva kärleken på ett sätt som annars aldrig är möjligt. Jag kan föreställa mig närhet till någon jag tycker om, någon jag älskar. Jag kan föreställa mig värmen av att få höra, eller att få säga, de där orden.

På något sätt fastnar jag i det för stunden, på något sätt förtränger jag verkligheten, hur livet egentligen är. Jag minns istället, och eftersom minnena egentligen knappt innehåller någonting så övergår de snabbt i ett drömmande, men jag trivs där, jag trivs där i brist på annat.

3 svar till “The memory remains”

 1. Tate said

  Om man ska vara bitter nu.

  ”Drömmen om nåt annat, det allt vad männskan har. Det är allt hon har å leva för och dö.” – Ulf Lundell

  Men det stämmer ju. Man blir aldrig riktigt nöjd.

  ”Finns ingen lycka, bara lyckliga stunder”

  Kämpa på!
  Leéndet min vän
  glöm inte leéndet.

 2. Tate said

  Om man ska vara bitter nu.

  ”Drömmen om nåt annat, det allt vad männskan har. Det är allt hon har å leva för och dö.” – Ulf Lundell

  Men det stämmer ju. Man blir aldrig riktigt nöjd.

  ”Finns ingen lycka, bara lyckliga stunder”

  Kämpa på!
  Leéndet min vän
  Glöm inte leéndet

 3. Virulence said

  Aldrig riktigt nöjd… jag gillar inte riktigt den formuleringen.

  För visst kan folk finna en lycka, finna en ro och ett ställe där livet känns bra. Man kanske fortfarande strävar efter mer, men snarare ser det som en önskan än en ”dröm”.

  Jag måste inte ha ett slott, mer pengar jag kan göra av med…. äh, jag kan bygga på listan hur lång som helst, men vad jag menar är att, jag nöjer mig med rätt så lite. Bara jag trivs med min tillvaro så kommer jag må bra. Jag kanske vill ha mer, men jag kommer vara nöjd även om det inte inträffar.

  Idag trivs jag inte, idag är jag inte nöjd… men då har jag å andra sidan inte mycket som jag vill ha heller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: