Det gör ont, jag vet varför, men jag kan inte ens förklara det för mig själv

november 18, 2008

Det känns som jag behöver få ur mig något, jag känner mig fylld av en obehagskänsla jag bara vill släppa ut, men jag vet inte vad det är. Jag tror jag vet vad det rör sig om, men jag kan inte klä känslan i ord.

Ensamheten växlar fram och tillbaka. I helgen var det omväxlande ganska skönt med lugnet och tystnaden och jobbigt med ensamheten och mer eller mindre samma tystnad. Den olyckliga kärlek som alltid följt mig, som bara maskerat sig i olika skepnader, trycker hårt över mitt bröst. Emellanåt gör det fysiskt ont. På sitt sätt är det bättre, när en del av allt det som gör ont inuti också ter sig utanpå. Men samtidigt känns det bara som en väntan, ett steg i ledet på väg mot det som gör än mer ont, när hjärtat brister, när mitt sällskap blir mina tårar.

Det känns som jag gör mer och mer fel, som jag är mer och mer fel. Varje försök att närma sig en annan människa möts allt oftare av ett ignorerande. Det blir allt lättare att övertyga sig själv om att mitt varande eller ickevarande på den här planeten är ganska så irrelevant. Det gör en ganska så liten skillnad. Även för mig själv.

Annons

2 svar till “Det gör ont, jag vet varför, men jag kan inte ens förklara det för mig själv”

 1. Jake said

  Usch vad jag lider med dig 😦

  Har läst väldigt mycket i din blogg och gråtit en massa. Du skriver så mycket om dina demoner och din ensamhet. Hoppas du känner att du får lite kraft av oss som läser och som på alla sätt vill stötta dig.

  Min bästa vän som gick bort för någon månad sedan har lämnat så stora svarta hål inom mig. Hatar helger och den obehagskänslan att det snart är helg ska komma. Ensam är inte stark 😦

  Jag hoppas du finner kraft. Jag kommer alltid att läsa din blogg.

  **Kramar**

 2. Virulence said

  Jake: Din kommentar värmer väldigt mycket, tro mig. Ibland, eller ganska ofta, är det dock bara så svårt att finna kraft.

  Jag beklagar din väns bortgång och jag hoppas att de där stora svarta hålen inte får alltför stort grepp över dig.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: