Ännu en natt i ensamhetens tecken

september 10, 2008

Det känns som jag blir mer och mer ensam. Det känns som de saker jag lutat mig emot, utan att själv riktigt veta om det, inte lämnar några spår efter sig när de rycks undan, allt de lämnar är stora svarta hål. Tomhet. Jag villa gärna tro saker och ting, jag skulle gärna vilja påstå vissa saker men det är väldigt uppenbart, jag är en sådan människa man glömmer bort. Jag har sett det så många gånger.

Det blir en form av kollision i mitt huvud, jag är en människa som kommer ihåg.

Det går att komma ihåg mig en liten stund, en väldigt liten stund. När minnet är färskt. Men jag har upplevt det så många gånger, för det händer trots allt lite då och då att jag försöker bryta min ensamhet, men det slutar alltid med att jag glöms bort… samtidigt som jag själv tar med mig fina bilder av en annan människa, som inte kommer komma ihåg mig alls.

Jag tänker dagligen på människor som jag kanske inte har haft någon kontakt med på flera månader, år.. eeh… hmm… år kanske är troligare egentligen. Det har bara runnit ut i sanden, varför ens försöka hålla kontakten? Skulle jag hålla kontakten med mig själv om jag hade så bra liv som många andra har? …… Hmm, jag skulle visserligen ha mycket gemensamt med… mig själv men… äh, nu trasslar jag in mig.

Frågeställningen bör lyda: Är jag egentligen förvånad över att folk bara försvinner ur mitt liv? Är jag ens något att ha kvar i deras liv?

… jag vill inte riktigt svara på den där första frågan. Förvånad… njae, men jag vet inte om det handlar om det. Förvånad är jag inte för alla passar inte med alla, ens när det gäller vänskap. Men någon, någonstans, någon gång… kanske… det handlar inte om ifall jag är förvånad eller inte, det handlar om besvikelse eller ledsamhet över själva faktumet att det är som det är.

 

… och här sitter jag och för en nattlig schizofren dialog med mig själv, men det är klart… vem skulle jag annars göra det med? Jag får i alla fall ganska mycket medhåll av mig själv.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: