Nattligt snömos

januari 7, 2008

Jag läser en text, får en smärta förmedlad till mig. Läser ytterligare en, får se än mer plågor.
Något falnar inom mig. I takt med att hopplösheten fyller mig töms jag på något annat… Ser du inte vad du har? Vad skulle jag inte ge för att få uppleva en dag i dina skor.

När hopplösheten så har fyllt mig och knuffat över mig i en likgiltighet börjar jag undra.. skulle den där personen kunna säga samma sak till mig? ”Ser du inte vad du har?”, att n å g o n skulle kunna säga det är en sak.. det finns ju alltid någon som har det värre.. men skulle just den personen jag tänker så om kunna tänka samma sak om mig? Om nu inte h*n ser  det jag ser, kan det då vara så att jag inte ser det h*n eventuellt skulle kunna se? …. Eller.. ”kan”.. klart det k a n vara så.. men är det så?

 Det finns kanske saker som borde göra mig lycklig.. på något sätt.. På samma sätt som jag ser allt ni har som inte jag har, på samma sätt som jag önskar det jag inte har så kanske det finns någon som önskar något jag har..

Problemet är väl bara att, vare sig det finns saker som borde skapa någon form av lycka i mitt liv, eller inte, så känner jag inte av den. Säg att jag har en bra dag med det som betyder något för mig, en riktigt bra dag där jag inte ens får en chans att tänka någon negativ tanke, säg att allt detta kser med personer som jag tycker om så kan jag fortfarande inte svära på att jag skulle kunna känna när jag gick och lade mig att vore alla dagar som den här så skulle jag inte ha något emot att leva.

Rörigt? Om jag skriver såhär då. Säg att alla dagar f.r.o.m. imorgon vore precis så bra som mina bästa dagar så kan jag fortfarande inte lova att jag skulle vilja leva resten av mitt liv. Jag skulle stå ut längre, tveklöst. Men det skulle nog vara ett liv utan mening.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: