Mina ord i min ensamhet, det är så det varit och det är så det bör vara..

oktober 6, 2007

Jag ser det ibland.. eller… jag ser det ofta… personer som beskriver kärleken, kärlekar. Jag ser ibland personer som beskriver den där ungdomskärleken, de kan beskriva den som något fint, något jobbigt, något de såhär i efterhand inte förstår.. eller bara.. något de saknar av en eller annan anledning. Jag ser det här och jag blir nästan alltid lite ledsen.. speciellt när någon uttrycker något jobbigt kring kärleken. Jag kan sällan låta bli att tänka.. ”prova att leva mitt liv istället..”

Jag yttrar aldrig den tanken. Självklart inte.. För det är en ganska (väldigt?) egoistisk tanke.. du beklagar dig över någon kärlek du förlorat och jag bara tänker: Du fick åtminstone ha honom/henne under en period. Du fick åtminstone uppleva kärleken, du fick veta hur det är att vara nära en person du älskade.. även om det kanske bara handlade om en kort tid av kärlek så fick du ändå uppleva det. Jag ser ibland folk som beklagar sig över de svin de haft förhållanden med och jag kan inte låta bli att tänka att.. jag finns här jag med.. jag är inget svin.. skulle inte behandla dig på det viset.. Jag har med 100% säkerhet flera svagheter, vad de kan vara vet jag inte, men de gör säkert att det kanske inte är sådär jättemånga som skulle falla för mig..  kanske även om de t.o.m skulle tycka om mig.

Men ni faller för svinen, klagar sedan.. Allt medan jag bara får se på. Jag skulle inte behandla dig illa. Jag skulle försöka ge uttryck för all den kärlek jag skulle känna, och jag är en känslomänniska så det skulle troligtvis vara mycket. Skulle jag på  något sätt såra dig så skulle det sannolikt göra minst lika ont i mig själv.
Jag skulle inte behandla dig illa.. nu betyder det här självklart inte att jag är varje tjejs drömkille, jag kan falla på väldigt mycket annat, men faktum kvarstår, svinen ni beklagar er över får chans på chans på chans.. jag har aldrig fått ens en chans..

Som sagt, jag skulle säkert kunna vara ett dåligt pojkvänsmaterial av någon annan anledning än de där svinen som sårar er på en massa sätt, men ge mig åtminstone en chans, har jag dåliga sidor som gör att du inte vill vara tillsammans med mig så ge mig åtminstone en chans… eller snarare, ge dig en chans att ta reda på vilka de är. Jag har massvis med kärlek att ge men jag har aldrig fått ge den till någon..

Ibland när jag läser de där texterna jag inledde inlägget med så inser jag hur mycket jag skulle önska att jag hade någon kärlek att se tillbaka på… att jag kanske haft någon sådan där naiv ungdomskärlek från 15-17 års-åldern där endast känslor existerade, inget förnuft. Där det skulle vara ”vi” för evigt, där hjärtat antingen stannade eller slog tre gånger så fort bara vid blotta åtanken på min kärlek. Ett livsfarligt tillstånd då min kärlek var det enda som fanns i mina tankar.

Det finns inget minne.. jag minns inte min första kyss för den har inte inträffat än…

Jag märkte först idag att du skrivit apropå något lite annorlunda. Jag blev glad, och lite ledsen. Jag tycker du verkar vara så underbar, en tämligen fantastisk människa. Jag skulle så gärna vilja att vår kontakt var närmare.. att jag kunde prata med dig.. om allvarliga saker och om rena skitsaker.. Vid enstaka tillfällen har jag lyckats prata lite vardagsliv och även rent strunt med dig, det har jag tyckt om, väldigt väldigt mycket. Du är en fin människa. Det har blivit så att vi kommit in någon gång på lite allvarligare samtal med.. men det har blivit avfärdat innan jag knappt dragit åt mig andan.

Jag tycker du verkar vara en så otroligt härlig människa, men jag tror tyvärr inte det är ens i närheten av en ömsesidig känsla…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: