Att dö är svårt, att leva är enkelt. Att dö är lätt, att leva är svårt.

juli 31, 2007

Många påstår ofta att det är lätt att dö, svårt att leva… Är det verkligen så? Är det inte så att det är lätt att dö, svårt att dö. Lätt att leva, svårt att leva. Jag tycker personligen att det är grisenkelt att leva, och väldigt svårt att dö… trots att livet ganska ofta känns rent förjävligt… Jag tycker alltså inte att det är roligt att leva, men själva levandet i sig är väldigt enkelt.. låt bara en sekund avlösa nästa. Men att dö känns svårt, många gånger skulle jag vilja det, men hoppet om en lycka för mig med håller mig vid liv.. Samtidigt är det svårt, jag vill vara 100% säker på att jag vill dö om jag bestämmer mig för det, jag måste ha gjort en rejäl golgatavandring för att komma fram till det beslutet. Dagen efter skulle folk isåfall hävda att jag tog den enkla vägen, tog lätta beslut… Au contraire, som jag ser det så är det den svåra vägen. Många ser det enbart som att fly ifrån något.. sitt liv, problem eller liknande.. Jag kan se den delen av det jag med.. Men jag ser det inte bara som att springa ifrån något, jag ser det också som att springa till något.. Förstår du inte så förstår du inte, förstår du så förstår du.

Samtidigt, livet är lätt att leva, men svårt att leva.. Inte på samma sätt som det är svårt att dö, men svårt för ju högre krav man ställer på livet, ju högre krav brukar det också ställa på en själv. Att leva är jätteenkelt, men ju mer man sedan vill ha ut av livet, desto svårare blir det.. Att dö är enkelt, men bara om man ser på det rent krasst, bara om man ser på det i form av handlingar.. lite robotmässigt..

Döden ger ofta den garanti man söker, men livet har inga garantier. Inga garantier.

9 svar till “Att dö är svårt, att leva är enkelt. Att dö är lätt, att leva är svårt.”

 1. Pia said

  Virulence,
  Käner igen mig själv i mycket av de känslor du beskriver, fast för mig var det ett par år sedan nu. Men då hade jag precis samma frågeställning som du, och led precis lika mycket…
  Håll ut…mycket negativa känslor just nu kanske, men saker och ting förändras när du minst anar det.
  Jag har varit så långt ner man kan komma, men tack vare omständigheter i livet så ter det sig ganska ok idag, faktiskt.
  Sköt om dig!
  Kram Pia pc_jeppsson@hotmail.com

 2. Virulence said

  Absolut… saker kan förändras.. men det KAN också vara så att det inte kommer bli något bättre heller… Framtiden kan ju varken du eller jag se så kanske har du rätt i att det kommer bli bättre… eller så kommer det inte alls bli det.

  Men när jag då kämpar mig igenom den här dagen och det fortfarande inte blivit någon förändring.. när jag kämpat igenom morgondagen, och dagen efter det, och dagen efter det, genom veckor, månader, år? När ska jag sluta hoppas? Eller, ”ska”, men när tryter mitt hop? Min ork? Jag antar att även du som gått igenom jobbiga tider förstår att jag kan inte kämpa för ingenting… Och säg att jag om fem år fortfarande är i smama situation utan förbättring så kommer det fortfarande finnas folk som skriver precis som du gör.. Men orken tryter till slut.

  Jag kämpar för tillfället på grund av hoppet.. för det finns inget konkret som tyder på kärleken, eller lycka för mig. Men jag tänker inte kämpa förgäves, jag tänker inte kämpa för ingenting..

 3. kjell-åke nilsson said

  Du hade en poäng i att livet blir svårare att leva ju mer man kräver av det!

 4. Virulence said

  Visst är det så, och ganska naturligt att det är så med..

 5. Thss said

  Man Vet Alltid Vad Man Har… Men Mycket Sällan Vad Man Får!

  En Person Sa Alltid Till Mig: Jag Skulle Aldrig Klara Ta Mitt Liv, Jag Skulle Vara Alldelets För Nyfiken På Eftersnacket…

 6. Virulence said

  Din första rad stämmer väl, mycket är det därför jag fortfarande sitter här.. men din första mening kan ju också betyda att det enda man får är sorg och smärta. Jag lever fortfarande för jag hoppas på en ljus framtid.. men kanske finns den inte för mig.. då får jag helt enkelt leva tills hoppet sinat.. finns det ingen framtid att kämpa för så tänker jag inte göra det heller.

  Jag är inte ett dugg nyfiken på eftersnacket faktiskt. Men personen som sade orden till dig, den personen hade nog anledningar att fortsätta leva…..

 7. döööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

 8. Ulla said

  Vad bra du skrev, det där om att ju högre krav man ställer på livet, desto svårare är det att leva. Det är nog så det är med mig. Jag ställer för höga krav. Jag vill vara lycklig jämt. Jag vill inte ha några konflikter. Jag vill att alla ska vara lyckliga och glada och tycka som jag. Men så är det ju inte. Och därför är jag för det mesta olycklig. Otacksam. Missnöjd.

 9. Livet är svårt i den här jävla världen. Men jag tycker att ju mer krav man ställer på sig själv och livet desto lyckosammare blir man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: