En telefonförsäljares mardröm?

juli 19, 2007

Jag är nog en telefonförsäljares mardröm. Den ultimata kunden torde vara en kund som kommer med ett så snabbt beslut som möjligt, vare sig det handlar om ett ”ja” eller ett ”nej” så ska det gå så snabbt som möjligt.

Jag är en kund som säger nej, men som drar ut på det och hela tiden får det att låta som att jag är intresserad. När en telefonförsäljare börjar berätta en massa fantastiska saker med vad de säljer och hur otroligt bra produkten, erbjudandet, tillfället, jag, han och hans hamster är, och sedan följer upp det med ungefär ”låter det här intressant?”

Då kan jag inte låta bli att tänka ”ja det låter väldigt intressant, men inte ens hälften är väl sant, och är det sant så är det en sanning fylld av eufemismer som ska få det att låta det bättre än det är.. Så ja, det låter intressant, men jag vet redan nu att det egentligen inte är det, och jag kommer aldrig någonsin att köpa produkten du erbjuder”. Men svaret blir då ett kort ”Ja..”

Så då måste han offra kanske flera minuter till på en kund som han verkligen tror/hoppas på ska köpa men där kunden redan vet att någon affär inte kommer att bli av. Jag fortsätter låta intresserad och trevlig och när försäljaren så inte hört ett negativt ord från mig så ska denne så gott som bara ha en bekräftelse från mig om att jag helst och gärna vill ha hela lagret av produkten.. och d å börjar jag lite tveksamt få fram något nekande svar.. så det dröjer ytterligare en stund innan försäljaren får ett klart och tydligt svar.

Har försäljaren otur så tror denne att jag är intresserad men bara tvekar lite eftersom beslutet tvingats frm så fort eller liknande, då erbjuder sig den snälla, men intet ont anande, försäljaren att ringa upp om några dagar istället. För att få ett lika härligt samtal den gången bara för att få fram det där nekandet.

Jaja, försäljaren får ju i alla fall känna sig som en duktig försäljare en stund, alltid något.

Annons

2 svar till “En telefonförsäljares mardröm?”

  1. KÄRLEKSKUGGAN said

    hehehe.. fett .. du fick mig att skratt till där:)hahaha.. jag ska göra d samma nästa gång jag får ett sånt samtal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: